Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy poharas tejföl
- 1,5 dl tej vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen
- 20 dkg sajt
- 2 tk majonéz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tubus ömlesztett sajt
- só, bors, oregánó
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).
120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.
Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.
Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.
Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Jó étvágyat! ;)