Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell recept

Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 nagy poharas tejföl
    • 1,5 dl tej vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen
    • 20 dkg sajt
    • 2 tk majonéz
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 tubus ömlesztett sajt
    • só, bors, oregánó
    • vaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).

    120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.

    Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.

    Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.

    1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.

    Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

    Jó étvágyat! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá