Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 nagy poharas tejföl
  • 1,5 dl tej vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen
  • 20 dkg sajt
  • 2 tk majonéz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tubus ömlesztett sajt
  • só, bors, oregánó
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).

120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.

Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.

Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.

1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.

Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Jó étvágyat! ;)