Hozzávalók:
Fasírt:
Töltelék:
Főzelék:
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét. A hagymát olajon megdinszteljük, 1 kk fűszerpaprikával megszórjuk, rögtön jöhet a cukkini, a kapor és öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Sózzuk meg.
Miután a cukkini megfőtt, tejföllel kikevert liszttel habarjuk be. Igény szerint a végén lehet néhány csepp ecettel és/vagy cukorral még ízesíteni.
Szokásos módon összekeverjük a fasírt hozzávalóit, gombócokat formálunk, kilapítjuk, az egyik korongra rátesszük a sajtot és petrezselymet, majd befedjük egy másik koronggal. A fasírt széleit lenyomkodjuk, lezárjuk és forró olajban kisütjük.
Ha van még maradék szikkadt zsemle vagy kenyér, akkor készítsünk bundás zsemlét/kenyeret és ezzel együtt tálaljunk!
A fasírtgolyókat sütőpapíron lapítsuk ki, akkor könnyen lehet kezelni, egymásra helyezni!