Cukkini főzelék sajttal töltött fasírttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 gerezd préselt fokhagyma
  • egy kisebb vöröshagyma fele reszelve
  • 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér

Töltelék:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • aprított petrezselyemzöld

Főzelék:

  • 1 kg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • tej
  • kb 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek friss vagy szárított aprított kapor

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét. A hagymát olajon megdinszteljük, 1 kk fűszerpaprikával megszórjuk, rögtön jöhet a cukkini, a kapor és öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Sózzuk meg.

Miután a cukkini megfőtt, tejföllel kikevert liszttel habarjuk be. Igény szerint a végén lehet néhány csepp ecettel és/vagy cukorral még ízesíteni.

Szokásos módon összekeverjük a fasírt hozzávalóit, gombócokat formálunk, kilapítjuk, az egyik korongra rátesszük a sajtot és petrezselymet, majd befedjük egy másik koronggal. A fasírt széleit lenyomkodjuk, lezárjuk és forró olajban kisütjük.

Ha van még maradék szikkadt zsemle vagy kenyér, akkor készítsünk bundás zsemlét/kenyeret és ezzel együtt tálaljunk!

Tipp:

A fasírtgolyókat sütőpapíron lapítsuk ki, akkor könnyen lehet kezelni, egymásra helyezni!