Cukkini főzelék fasírttal a paleo jegyében

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Cukkini főzelék fasírttal a paleo jegyében

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 csomag friss kapor
  • kávés csészényi zsírszegény tej
  • 1 tk. nyílgyökér, vagy konjak liszt (mindkettő nagyon sűrít, így nem kell bele több),
  • pár csepp folyékony édesítő (pl. Ezerédes)
  • fél citrom leve

A fasírthoz:

  • 3 db csirke felső comb filé
  • 1 tojás
  • 2 ek. cassava dara (gari)
  • só, bors, reszelt fokhagyma
  • a „panírhoz” darált földimandula

Elkészítése:

A cukkinit meghámoztam, legyalultam és besóztam kb. annyi sóval, amennyi a főzelékhez szükséges és állni hagytam. Ezzel a módszerrel annyi levet enged a cukkini, amennyi elég is a főzelékhez.

Összevágott friss kaporral kevés kókuszzsíron fedő alatt puhára párolom. Ez csak 5-6 percet vesz igénybe.

Kicsit lehűtöm és az 1/3-át a főző edényben botmixerrel pürésítem. Kávéscsészényi tejben, vagy vízben kikeverek 1 teáskanál nyílgyökér-,vagy 1 kávéskanál konjak lisztet, pár csepp folyékony édesítőt (ízlés szerint) és egy fél citrom levét. Csomómentesre keverem, majd a főzelékhez öntöm, 1-2 perc alatt összeforralom.

Kóstolás után, ha kell még utána ízesítem.

A fasírthoz ledarálom a csirkehúst, összekeverem a hozzávalókkal, 15-20 percig pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd pogácsákat formálok.

A darabolt földi mandulát kávédarálón finomra darálom és ebben forgatom meg a húspogácsákat, majd kókuszzsírban kisütök.

Tipp:

Manapság egyre több ember szenved valamilyen ételallergiába, intoleranciában, gluténérzékenységben, vagy cukorbetegségben. Nekik sem lemondaniuk a régi, megszokott- de egészségtelen ételekről, ha újfajta alapanyagokból készülnek . Ehhez nyújt segítséget ez a recept.