Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt recept

Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A fasírthoz:

    • 0,5 kg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 áztatott zsemle
    • 2 ek libazsír
    • 1 ek fűszerpaprika
    • fél csomag sertés fűszerkeverék
    • 1 tk bors

    A töltelékhez:

    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kaliforniai paprika

    Sütéshez:

    • 4 kávéskanál libazsír

    Elkészítése:

    A hagymákat apróra vágjuk és a zsíron kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd a húsra öntjük.

    Hozzátesszük a jól kinyomkodott zsömlét, a tojást, a fűszer keveréket, sózzuk és jól összedolgozzuk

    Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen.

    A középső 1/3-on elrendezünk 4 db kockára vágott főtt tojást és egy kockára vágott piros, kaliforniai paprikát.

    A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle. A rudakat zsemlemorzsába forgatjuk meg.

    Elosztva a rúd tetejére tesszük a 4 kiskanál zsírt és a sütőben – légkeveréses funkcióval – pirosra sütjük.

    Sütés közben a zsiradékkal többször meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon és egyenletesen süljön.

    Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk.

    Tipp:

    A fasírt alaprecept szerint elkészített húst tetszés szerint tölthetjük meg, ízlésünknek megfelelően variálva: csak tojással, sajttal, medvehagymával, színes paprikákkal stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá