Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 áztatott zsemle
  • 2 ek libazsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • fél csomag sertés fűszerkeverék
  • 1 tk bors

A töltelékhez:

  • 4 db főtt tojás
  • 1 kaliforniai paprika

Sütéshez:

  • 4 kávéskanál libazsír

Elkészítése:

A hagymákat apróra vágjuk és a zsíron kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd a húsra öntjük.

Hozzátesszük a jól kinyomkodott zsömlét, a tojást, a fűszer keveréket, sózzuk és jól összedolgozzuk

Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen.

A középső 1/3-on elrendezünk 4 db kockára vágott főtt tojást és egy kockára vágott piros, kaliforniai paprikát.

A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle. A rudakat zsemlemorzsába forgatjuk meg.

Elosztva a rúd tetejére tesszük a 4 kiskanál zsírt és a sütőben – légkeveréses funkcióval – pirosra sütjük.

Sütés közben a zsiradékkal többször meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon és egyenletesen süljön.

Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk.

Tipp:

A fasírt alaprecept szerint elkészített húst tetszés szerint tölthetjük meg, ízlésünknek megfelelően variálva: csak tojással, sajttal, medvehagymával, színes paprikákkal stb.