Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött oldalas, töltött dagadó, töltött csirkecomb recept

Töltött oldalas, töltött dagadó, töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 1 kg dagadó
    • 3 egész csirkecomb

    Töltelékhez:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 csokor zöldségzöldje
    • 3 zsemle
    • 125 g rizs
    • só, bors, delikát ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húsokat felszúrjuk, a csirkecombokon pedig fellazítjuk a bőrt, majd a húsokat alaposan besózzuk és delikáttal megszórjuk.

    A töltelékhez a májat késsel lekaprjuk, a zöldségeket meghámozzuk és lereszeljük. A zöldségzöldet összeaprítjuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, a zsemléket vízbe áztatjuk pár percre, majd ezt mind összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt rizst, egész tojást, sózzuk, borsozzuk, delikátozzuk és egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

    Az így kapott tölteleket a húsokba töltjük, a comboknál a bőr alá. Külön külön alufoliába csomagoljuk és úgy helyezzük egy nagy tepsire.

    Az aljába vizet öntünk így kezdjük el sütni. Kb 1 óra elteltével levesszük az alufóliat, kevés zsírt teszünk alá, meglocsoljuk olajjal is és így sütjük tovább, míg ropogós és piros nem lesz. Ez még kb 30 perc.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá