Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kölessel töltött csirkecomb recept

Kölessel töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-6 nagyobb, egész csirkecomb
    • 1,5 dl köles
    • 6-8 aszalt paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csapott tk szárított bazsalikom (ha van friss, az még jobb!)
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl száraz fehérbor, húsleves alaplé vagy víz
    • kevés vaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A kölest felöntjük 3 dl vízzel, kicsit megsózzuk és megfőzzük, majd kihűtjük.

    Közben felvágjuk az aszalt paradicsomot, petrezselmyet és a tojásokat, majd a kihűlt köleshez adjuk és összekeverjük.

    A combokat megtisztítjuk, megtöröljük, majd a bőrét fellazíjuk és alátöltjük a köleses keveréket.

    A combokat egy tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és morzsolt bazsalikommal. Tetejére kevés vajat teszünk és aláöntjük a bort/húsleves alaplevet/ vizet, majd alufóliával lefedjük.

    180 fokos sütőbe toljuk. 60 perc után levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük még.

    Mi most zöldbabsalátával tálaltuk, de bármilyen, ízlésünknek megfelelő köretet választhatunk hozzá.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá