Fűszeres, töltött csirkecomb rizibizivel recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 szelet kenyér
- 2 vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2-3 db csirkemáj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
- 2 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A megtöltött combok kenéséhez:
- 1 dl étolaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 kk bors
- csipet majoránna
A rizibizihez:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 2 bögre víz vagy húsleveslé
- 1 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg zöldborsó
Elkészítése:
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket.
Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, ételízesítőt, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk.
A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.
A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.
230 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.
A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.
Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük, egy kicsit átforrósítjuk és 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból öntök rá. Fedő alatt puhára főzzük.
Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagadt meg.
A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!