Fűszeres, töltött csirkecomb rizibizivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 szelet kenyér
  • 2 vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2-3 db csirkemáj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 2 nyers tojás

A megtöltött combok kenéséhez:

  • 1 dl étolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kk bors
  • csipet majoránna

A rizibizihez:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz vagy húsleveslé
  • 1 ek étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg zöldborsó

Elkészítése:

A húst megmossuk és megtisztítjuk.

A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.

Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.

A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket.

Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, ételízesítőt, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk.

A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.

A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.

230 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.

A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.

Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük, egy kicsit átforrósítjuk és 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból öntök rá. Fedő alatt puhára főzzük.

Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagadt meg.

A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.

Jó étvágyat kívánok hozzá!