Hozzávalók:
A megtöltött combok kenéséhez:
A rizibizihez:
Elkészítése:
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket.
Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, ételízesítőt, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk.
A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.
A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.
230 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.
A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.
Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük, egy kicsit átforrósítjuk és 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból öntök rá. Fedő alatt puhára főzzük.
Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagadt meg.
A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!