Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb recept

Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 egész csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kg burgonya
    • 1 ek ételízesítő
    • 6 db koktélparadicsom

    A combok kenéséhez:

    • 1,5 dl házi paradicsomlé
    • 1 tk olasz fűszerkeverék
    • 1 mk szárított rozmaring
    • 1 mk szárított
    • kakukkfű
    • csipet majoránna
    • 50 ml (olíva)olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és 4 részree vágjuk.

    A combokat megtisztítjuk és a forgónál elvágjuk. Sózzuk és borssal meghintjük.

    A krumplit az ételízesítővel megszórjuk, elkeverjük, majd az olajjal kent tepsibe helyezzük és rátesszük a combokat.

    Alufóliával befedjük a tepsit és 220 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.

    Ekkor kivesszük a sütőből. A fűszereket az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük, majd a combokat bekenjük vele.

    Visszatesszük a sütőbe alufóliával letakarva. 10 perc múlva újból kivesszük és a paradicsomot is rászeljük, majd újból bekenjük a fűszeres lével.

    Fólia nélkül további 15 percig 180 fokon sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá