Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kg burgonya
  • 1 ek ételízesítő
  • 6 db koktélparadicsom

A combok kenéséhez:

  • 1,5 dl házi paradicsomlé
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 1 mk szárított rozmaring
  • 1 mk szárított
  • kakukkfű
  • csipet majoránna
  • 50 ml (olíva)olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és 4 részree vágjuk.

A combokat megtisztítjuk és a forgónál elvágjuk. Sózzuk és borssal meghintjük.

A krumplit az ételízesítővel megszórjuk, elkeverjük, majd az olajjal kent tepsibe helyezzük és rátesszük a combokat.

Alufóliával befedjük a tepsit és 220 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.

Ekkor kivesszük a sütőből. A fűszereket az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük, majd a combokat bekenjük vele.

Visszatesszük a sütőbe alufóliával letakarva. 10 perc múlva újból kivesszük és a paradicsomot is rászeljük, majd újból bekenjük a fűszeres lével.

Fólia nélkül további 15 percig 180 fokon sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!