Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg dagadó (felszúrva)
    • 25 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csirkemáj
    • 2 csomó petrezselyemzöld
    • 2 zsemle
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 dl tej a zsemlékhez

    Elkészítése:

    A gombát felszeleteljük, a májat kisebb darabokra vágjuk. Hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.

    Némi zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd fészerezzük és beleszórjuk a petrezselymet. Később a májat is hozzáadjuk.

    A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha a máj is megpuhult, hűtés után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és a zsemlét. Ízlés szerint fészerezzük még.

    A húst kívül-belül fűszerezzük, majd beletöltjük a tölteléket és hústűvel összezárjuk a zsebet.

    Megkenjük zsírral és tepsiben, fólia alatt megsütöm kb 1 órán át 200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá