Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésdagadó
    • 4 szelet kenyér (vagy zsemle)
    • 1 ek sertészsír
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • majoránna ízlés szerint

    Elkészítése:

    A dagadót felszúrjuk, zsebet készítünk.

    A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk a zsíron.

    A kenyeret vagy zsemlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük és ráütjük a tojásokat és befűszerezzük ízlés szerint. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön pár perc alatt.

    Beletöltjük a húsba a tölteléket, a végeit pedig összetűzzük.

    Tepsibe tesszük és 200 fokon kb 1-1,5 óra alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. Ellenőrizhetjük is hogy átsült-e. Ha beleszúrunk egy hústűt és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá