Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadó
  • 4 szelet kenyér (vagy zsemle)
  • 1 ek sertészsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint

Elkészítése:

A dagadót felszúrjuk, zsebet készítünk.

A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk a zsíron.

A kenyeret vagy zsemlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük és ráütjük a tojásokat és befűszerezzük ízlés szerint. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön pár perc alatt.

Beletöltjük a húsba a tölteléket, a végeit pedig összetűzzük.

Tepsibe tesszük és 200 fokon kb 1-1,5 óra alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. Ellenőrizhetjük is hogy átsült-e. Ha beleszúrunk egy hústűt és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.