Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg dagadó (felszúrva)
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 2 zsemle
  • 2-3 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 dl tej a zsemlékhez

Elkészítése:

A gombát felszeleteljük, a májat kisebb darabokra vágjuk. Hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.

Némi zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd fészerezzük és beleszórjuk a petrezselymet. Később a májat is hozzáadjuk.

A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha a máj is megpuhult, hűtés után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és a zsemlét. Ízlés szerint fészerezzük még.

A húst kívül-belül fűszerezzük, majd beletöltjük a tölteléket és hústűvel összezárjuk a zsebet.

Megkenjük zsírral és tepsiben, fólia alatt megsütöm kb 1 órán át 200 fokon.