Töltött oldalas, töltött dagadó, töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 kg dagadó
  • 3 egész csirkecomb

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nyers tojás
  • 3 főtt tojás
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor zöldségzöldje
  • 3 zsemle
  • 125 g rizs
  • só, bors, delikát ízlés szerint

Elkészítése:

A húsokat felszúrjuk, a csirkecombokon pedig fellazítjuk a bőrt, majd a húsokat alaposan besózzuk és delikáttal megszórjuk.

A töltelékhez a májat késsel lekaprjuk, a zöldségeket meghámozzuk és lereszeljük. A zöldségzöldet összeaprítjuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, a zsemléket vízbe áztatjuk pár percre, majd ezt mind összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt rizst, egész tojást, sózzuk, borsozzuk, delikátozzuk és egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

Az így kapott tölteleket a húsokba töltjük, a comboknál a bőr alá. Külön külön alufoliába csomagoljuk és úgy helyezzük egy nagy tepsire.

Az aljába vizet öntünk így kezdjük el sütni. Kb 1 óra elteltével levesszük az alufóliat, kevés zsírt teszünk alá, meglocsoljuk olajjal is és így sütjük tovább, míg ropogós és piros nem lesz. Ez még kb 30 perc.