Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás tojással töltött hústekercs recept

Gombás tojással töltött hústekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hústekercshez:

    • 70 dkg darált pulyka vagy sertéshús
    • 2 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek rizsliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Töltelékhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gombakonzerv
    • só ízlés szerint
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

    A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.

    Egy fóliára terítjük téglalap alakban a húsos masszát, majd a tölteléket elosztjuk rajta és feltekerjük az egészet a fólia segítségével.

    Olajjal kikent tepsibe fektetjük a roládot és felvert tojással lekenjük, majd készre sütjük kb 45-50 perc alatt 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá