Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolival-sült tojással töltött vagdalt recept

Brokkolival-sült tojással töltött vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • fűszerpaprika ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej brokkoli megfőzve és rózsáira szedve
    • só ízlés szerint
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

    A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

    A munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra simítjuk. Elosztjuk rajta a sült tojást, rá a brokkolit és a fólia segítségével feltekerjük.

    Olajjal kikent tepsibe tesszük és készre sütjük 180 fokon. Közben meglocsoljuk az alatta lévő olajjal. Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.

    A töltelékhez a brokkolit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és olajon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá