Brokkolival-sült tojással töltött vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika ízlés szerint

Töltelékhez:

  • 7 tojás
  • 1 közepes fej brokkoli megfőzve és rózsáira szedve
  • só ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

A munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra simítjuk. Elosztjuk rajta a sült tojást, rá a brokkolit és a fólia segítségével feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe tesszük és készre sütjük 180 fokon. Közben meglocsoljuk az alatta lévő olajjal. Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.

A töltelékhez a brokkolit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és olajon megsütjük.