Töltött karaj fűszeres sült krumplival recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 karaj
- 1 szál sütni való kolbász
- 1 kg krumpli
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál vegeta
- 0,5 kávéskanál örőlt bors
- olaj
- 2 teáskanál grill zöldségkeverék
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverjük a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.
A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.
A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.
Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá éb 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.