Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverjük a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.
A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.
A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.
Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá éb 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.