Töltött karaj fűszeres sült krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött karaj fűszeres sült krumplival

Hozzávalók:

  • 1 karaj
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 1 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 0,5 kávéskanál örőlt bors
  • olaj
  • 2 teáskanál grill zöldségkeverék
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld

Elkészítése:

A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.

A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverjük a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.

A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.

A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.

Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá éb 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.