Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mindenféle finomsággal töltött vagdalt recept

Mindenféle finomsággal töltött vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 15 dkg gépsonka
    • 15 dkg sajt
    • 15 dkg aszalt szilva
    • 10 dkg bacon
    • 2 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A darált húshoz adjuk a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát az aprított petrezselymet és összedolgozzuk.

    Egy alufóliára sorban rátesszük a bacon szeleteket és a húsos masszát elosztjuk rajta úgy, hogy egyenletes, kb 2 cm vastag téglalap forma legyen.

    A sonka, majd a sajtszeleteket hosszában végigrakjuk a hús közepén, végül az aszalt szilva szemekkel zárjuk a sort. A alufólia segítségével jobbról-balról behajtjuk a 2 hosszanti szélét, a bacon végeit rásimítjuk és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, hogy a bacon hajtások alulra kerüljenek.

    Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük.

    Levesszük a fóliát és 190 fokon további 18-20 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét. Miután elkészült pihentetjük 10 percet, tálcára átrakjuk és tálalható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá