Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,50 kg sertés darált hús
    • 5 szikkadt zsemle
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
    • 10 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.

    Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
    Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.

    Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.

    A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
    Időnként zsírjával meglocsoljuk.

    190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.

    Jó étvágyat kívánok.

    Tipp:

    Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
    Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá