Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,50 kg sertés darált hús
- 5 szikkadt zsemle
- 3 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
- 10 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
Időnként zsírjával meglocsoljuk.
190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.