Stefánia vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

  • 1,50 kg sertés darált hús
  • 5 szikkadt zsemle
  • 3 nyers tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • a hagymák lepirításához egy kanálnyi zsír
  • 10 főtt tojás
  • só, őrölt fekete bors, édes nemes pirospaprika, őrölt kömény
  • 1 tojás a lekenéshez
  • forma/tepsi kikenéséhez kevés zsír és zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.

Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darát húshoz keverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.

A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.
Időnként zsírjával meglocsoljuk.

190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak szép színt sütünk rá.

Jó étvágyat kívánok.

Tipp:

Megfelelően hideg hűtőben 4-5 fokon akár több napig is fogyasztható!
Készíthető formában vagy tepsiben, én tepsiben sütöttem.