Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis tésztában vagdalt recept

Krumplis tésztában vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krumplis tészta:

    • 80 dkg burgonya
    • 20-25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Vagdalt:

    • 40 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, pirospaprika
    • 1 dl víz
    • 1 zsemle vagy 8 dkg zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozom, kockákra vágom és felteszem főni sós vízben. Ha puha, akkor leszűröm, összetöröm és ha langyosra hűlt, összegyúrom a liszttel és a tojással.

    Amíg a burgonya fő elkészítem a vagdaltat. A húsba beleütöm a tojást, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, belereszelem a fokhagyma gerezdeket, rászórom a zsemlemorzsát vagy beáztatott kinyomkodott zsemlét és leöntöm a vízzel. Pár percig hagyom, hogy megszívja magát, majd jó alaposan összekeverem.

    A burgonyatésztát kinyújtom téglalap alakúra, rárakom a húsmasszát, szépen megformázom és beburkolom a krumplis tésztával.

    Egy kiolajozott tálba rakom és alacsony hőfokon (150) alufóliával letakarva sütöm kb 50 percig, majd levéve az alufóliát, addig pirítom 200 fokon, amíg a tészta megpirul.

    Adhatunk hozzá bármilyen mártást és salátát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá