Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt recept

Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 0,5 kg pulyka darált hús
    • 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
    • 5 gerezd fokhagyma aprítva vagy zúzva
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor medvehagyma aprítva
    • 1 csokor zöldségzöldje aprítva
    • só, bors
    • kevés zsemlemorzsa
    • 1 csomag leveles tészta

    Töltéshez:

    • 1 szál sárgarépa
    • 2 savanyított uborka vagy nyers uborka

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük a hagymákkal, tojásokkal, medvehagymával és zöldség zöldjével, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a húsos massza.

    A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk akkor csak kitekerjük.

    A közepére vékonyan, egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a húsos massza másik felét pedig rátesszük a zöldségre.

    A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra hajtjuk (mint a kígyórétesnél), a tetejét megkenjük felvert tojással.

    Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Hidegen szeleteljük. Hidegtálakra kitűnő és még finom is. Köretként burgonyapürét és savanyúságot kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá