Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 0,5 kg pulyka darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
  • 5 gerezd fokhagyma aprítva vagy zúzva
  • 2 tojás
  • 1 csokor medvehagyma aprítva
  • 1 csokor zöldségzöldje aprítva
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 csomag leveles tészta

Töltéshez:

  • 1 szál sárgarépa
  • 2 savanyított uborka vagy nyers uborka

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük a hagymákkal, tojásokkal, medvehagymával és zöldség zöldjével, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a húsos massza.

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk akkor csak kitekerjük.

A közepére vékonyan, egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a húsos massza másik felét pedig rátesszük a zöldségre.

A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra hajtjuk (mint a kígyórétesnél), a tetejét megkenjük felvert tojással.

Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp:

Hidegen szeleteljük. Hidegtálakra kitűnő és még finom is. Köretként burgonyapürét és savanyúságot kínálunk hozzá.