Hozzávalók:
Húshoz:
Töltéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a hagymákkal, tojásokkal, medvehagymával és zöldség zöldjével, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a húsos massza.
A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk akkor csak kitekerjük.
A közepére vékonyan, egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a húsos massza másik felét pedig rátesszük a zöldségre.
A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra hajtjuk (mint a kígyórétesnél), a tetejét megkenjük felvert tojással.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük.
Hidegen szeleteljük. Hidegtálakra kitűnő és még finom is. Köretként burgonyapürét és savanyúságot kínálunk hozzá.