Hozzávalók:
Krumplis tészta:
Vagdalt:
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, kockákra vágom és felteszem főni sós vízben. Ha puha, akkor leszűröm, összetöröm és ha langyosra hűlt, összegyúrom a liszttel és a tojással.
Amíg a burgonya fő elkészítem a vagdaltat. A húsba beleütöm a tojást, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, belereszelem a fokhagyma gerezdeket, rászórom a zsemlemorzsát vagy beáztatott kinyomkodott zsemlét és leöntöm a vízzel. Pár percig hagyom, hogy megszívja magát, majd jó alaposan összekeverem.
A burgonyatésztát kinyújtom téglalap alakúra, rárakom a húsmasszát, szépen megformázom és beburkolom a krumplis tésztával.
Egy kiolajozott tálba rakom és alacsony hőfokon (150) alufóliával letakarva sütöm kb 50 percig, majd levéve az alufóliát, addig pirítom 200 fokon, amíg a tészta megpirul.
Adhatunk hozzá bármilyen mártást és salátát.