Krumplis tésztában vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Krumplis tészta:

  • 80 dkg burgonya
  • 20-25 dkg finomliszt
  • 1 tojás

Vagdalt:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 1 zsemle vagy 8 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, kockákra vágom és felteszem főni sós vízben. Ha puha, akkor leszűröm, összetöröm és ha langyosra hűlt, összegyúrom a liszttel és a tojással.

Amíg a burgonya fő elkészítem a vagdaltat. A húsba beleütöm a tojást, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, belereszelem a fokhagyma gerezdeket, rászórom a zsemlemorzsát vagy beáztatott kinyomkodott zsemlét és leöntöm a vízzel. Pár percig hagyom, hogy megszívja magát, majd jó alaposan összekeverem.

A burgonyatésztát kinyújtom téglalap alakúra, rárakom a húsmasszát, szépen megformázom és beburkolom a krumplis tésztával.

Egy kiolajozott tálba rakom és alacsony hőfokon (150) alufóliával letakarva sütöm kb 50 percig, majd levéve az alufóliát, addig pirítom 200 fokon, amíg a tészta megpirul.

Adhatunk hozzá bármilyen mártást és salátát.