Mindenféle finomsággal töltött vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mindenféle finomsággal töltött vagdalt

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg bacon
  • 2 ek zsiradék

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát az aprított petrezselymet és összedolgozzuk.

Egy alufóliára sorban rátesszük a bacon szeleteket és a húsos masszát elosztjuk rajta úgy, hogy egyenletes, kb 2 cm vastag téglalap forma legyen.

A sonka, majd a sajtszeleteket hosszában végigrakjuk a hús közepén, végül az aszalt szilva szemekkel zárjuk a sort. A alufólia segítségével jobbról-balról behajtjuk a 2 hosszanti szélét, a bacon végeit rásimítjuk és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, hogy a bacon hajtások alulra kerüljenek.

Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 190 fokon további 18-20 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét. Miután elkészült pihentetjük 10 percet, tálcára átrakjuk és tálalható!

Jó étvágyat kívánok!