Gombás tojással töltött hústekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hústekercshez:

  • 70 dkg darált pulyka vagy sertéshús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek rizsliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 7 tojás
  • 1 gombakonzerv
  • só ízlés szerint
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.

Egy fóliára terítjük téglalap alakban a húsos masszát, majd a tölteléket elosztjuk rajta és feltekerjük az egészet a fólia segítségével.

Olajjal kikent tepsibe fektetjük a roládot és felvert tojással lekenjük, majd készre sütjük kb 45-50 perc alatt 180 fokon.