Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-zöldséges húsgolyó recept

Gombás-zöldséges húsgolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 gombakonzerv
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 2 közepes fej lilahagyma
    • 2 közepes paprika
    • 3 ek sűrített paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 3 dl víz
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A darált húshoz adjuk a vízbe (vagy tejbe) áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, tojást, fűszerpaprikát, zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, fűszereket és gombócokat formázunk belőle.

    Olajon megdinszteljük a kockára vágott lilahagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és paprikát. Amikor látni, hogy a paprika megsült, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Beletesszük a húsgolyókat és fedő alatt kb 30 percig főzzük.

    Amikor látjuk, hogy elkészült, levesszük a tűzről, ráöntjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és óvatosan, átforgatva pár perc alatt összefőzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá