Gombás-zöldséges húsgolyó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás-zöldséges húsgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 közepes paprika
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a vízbe (vagy tejbe) áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, tojást, fűszerpaprikát, zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, fűszereket és gombócokat formázunk belőle.

Olajon megdinszteljük a kockára vágott lilahagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és paprikát. Amikor látni, hogy a paprika megsült, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Beletesszük a húsgolyókat és fedő alatt kb 30 percig főzzük.

Amikor látjuk, hogy elkészült, levesszük a tűzről, ráöntjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és óvatosan, átforgatva pár perc alatt összefőzzük.