Gombás tojásfasírozott recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek zsemlemorzsa
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A tojásokat kevés olajon megsütjük, majd kihűtjük.
A megpucolt, felkockázott vöröshagymát felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és megpirítjuk.
A kihűlt tojáshoz adjuk a gombát, fűszerpaprikát, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk.
Gombócokat formázunk a tojásos-gombás masszából, maradék zsemlemorzsában meghempergetjük, kicsit meglapogatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.