Gombás tojásfasírozott

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás tojásfasírozott

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 1 gombakonzerv
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A tojásokat kevés olajon megsütjük, majd kihűtjük.

A megpucolt, felkockázott vöröshagymát felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és megpirítjuk.

A kihűlt tojáshoz adjuk a gombát, fűszerpaprikát, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk.

Gombócokat formázunk a tojásos-gombás masszából, maradék zsemlemorzsában meghempergetjük, kicsit meglapogatjuk és bő, forró olajban kisütjük.