Hozzávalók:
Hústekercshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.
Egy fóliára terítjük téglalap alakban a húsos masszát, majd a tölteléket elosztjuk rajta és feltekerjük az egészet a fólia segítségével.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük a roládot és felvert tojással lekenjük, majd készre sütjük kb 45-50 perc alatt 180 fokon.