Hozzávalók:
A fasírthoz:
A töltelékhez:
Sütéshez:
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk és a zsíron kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd a húsra öntjük.
Hozzátesszük a jól kinyomkodott zsömlét, a tojást, a fűszer keveréket, sózzuk és jól összedolgozzuk
Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen.
A középső 1/3-on elrendezünk 4 db kockára vágott főtt tojást és egy kockára vágott piros, kaliforniai paprikát.
A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle. A rudakat zsemlemorzsába forgatjuk meg.
Elosztva a rúd tetejére tesszük a 4 kiskanál zsírt és a sütőben – légkeveréses funkcióval – pirosra sütjük.
Sütés közben a zsiradékkal többször meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon és egyenletesen süljön.
Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk.
A fasírt alaprecept szerint elkészített húst tetszés szerint tölthetjük meg, ízlésünknek megfelelően variálva: csak tojással, sajttal, medvehagymával, színes paprikákkal stb.