Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Temesvári pulykatokány recept

Temesvári pulykatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka felső combfilé
    • 20 dkg zöldbab
    • kevés füstölt szalonna
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 200 g tejföl
    • 1 ek liszt
    • őrölt pirospaprika ízlés szerint
    • kevés fűszerkömény
    • 1 dl száraz fehérbor
    • kevés petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát nagyon apróra, a paprikát félkarikára, a paradicsomot apró kockákra daraboljuk. (Használhatunk hámozott paradicsomot is.)

    Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. A zsíron kipattogtatjuk a köménymagot is. A csíkokra vágott húst is hozzáadjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk. Kevés száraz fehérbort hozzáöntve röviden pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is.

    Hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, vagy ha fagyasztottból készítjük, akkor azt! Ha szükséges, kevés vizet töltünk hozzá. Most adjuk hozzá a félkarikára vágott zöldpaprikát, mert így enyhén roppanós marad.

    Ha a hús, és a bab is megpuhult, a tejfölben elkevert kevés liszttel behabarjuk a tokányt. Őrölt pirospaprikával és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd az utolsó kavarás előtt hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet is.

    Olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a bőséges szaftot. Erre legalkalmasabb a tészta, a galuska, a rizs, vagy a tarhonya.

    Tipp:

    A paprika és a paradicsom helyettesíthető fél üveg natúr lecsóval is akár.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá