Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sarkadi pecsenye recept

Sarkadi pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertésszűz
    • csapott evőkanál só
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg erdei gombakeverék
    • 1 púpozott evőkanál finomliszt
    • 3 dl zsíros tej vagy tejföl
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 2 db ecetes uborka
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A sertés szüzet egyforma szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és a só kétharmadával meghintjük.

    Egy serpenyőben az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük éskiszedjük.

    Az erdei mirelit gombát a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.

    Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.

    Felforraljuk, majd a húsra halmozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.

    Tipp:

    Nem kalória szegény ez az étel, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni,csak elég időt adjatok azért magatoknak.Én kissé felturbóztam,az eredeti receptet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá