Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pécsi apró pecsenye recept

Pécsi apró pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésszűz pecsenye
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • ízlés szerint tengeri só
    • ízlés szerint őrölt fekete bors
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 2 húsos zöldpaprika
    • 2 paradicsom, vagy 1 tk püré
    • 10 dkg gyulai kolbász
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 dl félszáraz fehérbor
    • 1 kg burgonya
    • szükség szerint étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és tenyerünkkel kissé ellapítjuk.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük. Kevés sóval meghintjük, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük és 1-2 percig tovább pirítjuk.

    A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 centis kockákra vágjuk és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt. A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk.

    A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk.

    A burgonyát 3-4 mm vastagra szeleteljük. Bő olajban kisütjük, jól lecsöpögtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.

    Jó étvágyat! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá