Pécsi apró pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz pecsenye
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • ízlés szerint tengeri só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom, vagy 1 tk püré
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 kg burgonya
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és tenyerünkkel kissé ellapítjuk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük. Kevés sóval meghintjük, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük és 1-2 percig tovább pirítjuk.

A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 centis kockákra vágjuk és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt. A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk.

A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk.

A burgonyát 3-4 mm vastagra szeleteljük. Bő olajban kisütjük, jól lecsöpögtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.

Jó étvágyat! :)