Sarkadi pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sarkadi pecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • csapott evőkanál só
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg erdei gombakeverék
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 3 dl zsíros tej vagy tejföl
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 2 db ecetes uborka
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sertés szüzet egyforma szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és a só kétharmadával meghintjük.

Egy serpenyőben az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük éskiszedjük.

Az erdei mirelit gombát a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.

Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.

Felforraljuk, majd a húsra halmozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.

Tipp:

Nem kalória szegény ez az étel, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni,csak elég időt adjatok azért magatoknak.Én kissé felturbóztam,az eredeti receptet.