Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Temesvári sertéstokány recept

Temesvári sertéstokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • őrölt fekete bors
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A húst és a szalonnát csíkozzuk.

    A hagymát meghámozzuk, majd a paprikával és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk akkor a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

    Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a szalonna zsírját kisütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd kb 1-2 percig pirítjuk még. Ezután beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és kb 10 percig dinszteljük.

    Ezután hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Amikor a hús félig megfőtt, akkor a babot is hozzáadjuk és megszórjuk a pirospaprikával. Ha konzerv babot használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha a hús majdnem puha. Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.

    Ha megpuhult a hús és a bab is, akkor elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a tokány levéből hozzámerünk keveset. Hozzáöntjük az ételhez és kevergetve besűrítjük vele az ételünket. Miután újra felforrt, el is készültünk.

    Köretként galuskát, tésztát vagy rizst is adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá