Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst és a szalonnát csíkozzuk.
A hagymát meghámozzuk, majd a paprikával és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk akkor a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a szalonna zsírját kisütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd kb 1-2 percig pirítjuk még. Ezután beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és kb 10 percig dinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Amikor a hús félig megfőtt, akkor a babot is hozzáadjuk és megszórjuk a pirospaprikával. Ha konzerv babot használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha a hús majdnem puha. Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.
Ha megpuhult a hús és a bab is, akkor elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a tokány levéből hozzámerünk keveset. Hozzáöntjük az ételhez és kevergetve besűrítjük vele az ételünket. Miután újra felforrt, el is készültünk.
Köretként galuskát, tésztát vagy rizst is adhatunk mellé.