Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykatokány recept

Pulykatokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Pulykatokány:

    • 50 dkg pulykamell
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
    • 1 nagyobb csipet só
    • 1 dl víz
    • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
    • csipet fekete bors

    Párolt rizs:

    • 20 dkg jázmin rizs
    • csipet só
    • víz

    Saláta:

    • 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 10 dkg feta sajt
    • pár csepp olívaolaj

    Elkészítése:

    Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.

    A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.

    Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.

    Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.

    A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

    Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.

    A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá