Pulykatokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykatokány

Hozzávalók:
Pulykatokány:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
  • 1 nagyobb csipet só
  • 1 dl víz
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • csipet fekete bors

Párolt rizs:

  • 20 dkg jázmin rizs
  • csipet só
  • víz

Saláta:

  • 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • pár csepp olívaolaj

Elkészítése:

Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.

A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.

Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.

Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.

A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.

A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.