Hozzávalók:
Pulykatokány:
Párolt rizs:
Saláta:
Elkészítése:
Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.
A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.
Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.
A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.
A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.