Tejszínes, hagymás rakott karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 1,5 kg burgonya
- 6-8 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 dl főző tejszín
- ½ csokor petrezselyem zöld
- 15 dk vaj
- 5 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.
A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.
A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.
Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









