Tejszínes, hagymás rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 1,5 kg burgonya
- 6-8 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 dl főző tejszín
- ½ csokor petrezselyem zöld
- 15 dk vaj
- 5 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.
A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.
A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.
Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »