Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej karfiol
    • 20 dkg sütnivaló kolbász
    • 1 dl paradicsomszósz
    • 5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 8 dkg rizs
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.

    A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, tegyük bele a zúzott fokhagymát és folyamatos keverés közben süssük meg.

    Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.

    Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál vagy tepsi aljára. A karfiolra terítsük rá a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.

    A tejfölbe keverjük el a tojásokat, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

    Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá